Beschrijving

naamloos (2)

B&B Diepenveen ligt net buiten het fraaie dorp Diepenveen aan een rustige zandweg in de afwisselende omgeving tussen de IJsselvallei en de Sallandsche heuvelrug. Het centrum van Deventer, gastvrije Hanzestad, ligt op 6 kilometer afstand. Diverse wandel- en fietsroutes voeren langs onze B&B, o.a. de Kikkerroute, de Sallandroute en de Hanzeroute. Knooppunt 67 (Salland) is bij ons om de hoek. Wij hebben een uitgebreide map met fietsroutes voor u klaar liggen.  Er zijn hier veel landgoederen, kastelen, havezaten en buitenplaatsen. De bushalte is op 1 km afstand. Onze B&B is het hele jaar geopend.

diepenveen005

In ons dorp Diepenveen zijn diverse restaurants die we van harte kunnen aanbevelen:  Brasserie Zonnig (www.brasseriezonnig.nl), Hof van Salland (www.hofvansalland.nl), Theehuis Bij Van Bruggen (www.bijvanbruggen.nl) en Hotel Gaia (www.hotelgaia.nl) . Verder hebben we  Matthijs Lunch&Snackroom (www.matthijs-diepenveen.nl) waar u terecht kunt voor heerlijke broodjes en plates. Een heel bijzonder restaurant op 4,2 km afstand is Nunu ( http://www.naarnunu.nu) in Schalkhaar.

Om een volledige indruk te krijgen van de bedrijven die in Diepenveen gevestigd zijn, kijkt u op www.diepenveen-dorp.nl/bedrijven.htm. Ook een zwembad met binnen en buitenbad is in de buurt: het Borgelerbad (www.sportbedrijfdeventer.nl ). Kwekerij en Theetuin Het Nieuwe Veld is een kleinschalige biologische zorgkwekerij aan de rand van het dorp Diepenveen (www.kwekerijhetnieuweveld.nl ). Erg leuk om te bezoeken!

Een bijzondere attractie van Diepenveen is de schitterend gelegen Sallandsche Golfclub de Hoek (www.sallandsche.nl )met een 18-holes baan. Ook kunt u een balletje slaan op tennispark de Schapekolk in Deventer. (www.schapekolk.nl).

naamloosIn Diepenveen kunt u ook verschillende workshops volgen:

  • In het knutselatelier van Mia (www.knutselatelier.nl) kan er eigenlijk van alles geknutseld en gekocht worden. De website geeft een heel goed beeld.
  • In atelier Netty Blasman (www.ateliernettyblasman.nl ) worden creatieve workshops en cursussen gegeven. Daarnaast is er de mogelijkheid voor inlooplessen. Tijdens deze “makes and takes” kunt u tegen een gering bedrag in een korte tijd iets maken. Ook is het mogelijk om kantenklare producten te kopen.

Kortom: genoeg redenen om naar ons prachtige dorp te komen! En u weet waarschijnlijk dat er in Deventer heel veel georganiseerd wordt: Deventer op Stelten, de Boekenmarkt, het Dickens Festijn. Maar de belangrijkste reden is en blijft de fantastische omgeving! Kom lekker genieten!